De Ce Sa Investesc?

Desi pietele de capital nu sunt o noutate pentru tarile dezvoltate (primele tranzactii cu actiuni, obligatiuni si contracte futures s-au incheiat cu sute de ani in urma), in economiile emergente precum cea a Romaniei, investitorul la bursa ramane totusi un personaj relativ exotic.

Trebuie sa tinem cont insa, ca o mare parte a populatiei SUA si a UE detine titluri financiare, fie in mod direct investind personal la bursa, fie in mod indirect, prin intermediul fondurilor de investitii ori al fondurilor de pensii.

Este general recunoscut faptul ca a investi pe bursa in mod direct, presupune in cele mai multe cazuri o activitate de research mai pronuntata fata de a opta pentru produsele de economisire de tipul depozitelor bancare.

Literatura in domeniu este vasta, dar se poate spune ca totul are un inceput. Pentru aceasta va invitam sa consultati ghidul investitorului pus la dispozitie in mod gratuit de catre Bursa de Valori Bucuresti, dar si sa consultati alte website-uri de specialitate ori sa ne adresati intrebarile dumneavoastra.

Ghidul Investitorului de Retail – BVB

Ghidul Investitorului – ASF

Investopedia.com

SeekingAlpha.com